Lady Gaga till Globen

I oktober kommer Lady Gaga till Globen, Stockholm. Detta är en av de allra mest spektakulära artisterna som finns just nu och under hösten kommer hon att genomföra sin turné, The Joanne World Tour. Lady Gaga är känd för att ha avancerade scenshower, som innehåller musik, så väl som fantasifulla händelser. Alla konserter med denna artist är speciella och bör inte missas. Till Globen kommer hon den 23 oktober och har du inte bokat biljett ännu, se till att göra det!

Lady Gaga

Lady Gaga är ett artistnamn och bakom står Stefani Joanne Angelina Germanotta. Hon föddes i New York, 1986 och kan titulera sig sångerska, låtskrivare, skådespelare och skivproducent. Lady Gaga kommer från Queens låt, Radio Ga Ga.

Lady Gaga har sålt mer än 23 miljoner album och 64 miljoner singlar. Hennes singel, Just Dance är en av de tjugo mest sålda låtarna i hela världen sedan år 2000.

Gaga började sin karriär med att ha ett eget band, som kallades för Stefani Germanotta band. Utöver det så skrev hon även låtar till artisten Akon. Han upptäckte att hon kunde sjunga och det riktigt bra, så han övertygade Interscope Records att de skulle skriva ett kontrakt med henne. 2008 var det år som hennes första album släpptes. Den hete Fame och den hamnade direkt på första plats på flera topplistor över hela världen. Detta album har sålts i över 14 miljoner exemplar. 2008 var även det år som singlarna Just Dance och Pokerface släpptes. Den sistnämnda prisades på Grammy Awards och hon vann även pris för sitt album. 2009 vann Gaga priset Best New Artist, samt att hennes låt Paparazzi fick två priser på MTV Video Music Awards.

MTV Music Awards

Lady Gaga har sedan dess genomfört flera världsturnéer och släppt fler album, som alla hamnat på första plats på olika topplistor. Gaga är även känd för hur hon brukar klä sig, som till exempel på MTV Music Awards, 2010 då hon hade en klänning gjord av kött. Gaga har även medverkat i en säsong av American Horror story, då hon spelade Elizabeth Johnson / The Countess. För denna roll vann hon Golden Globe för bästa skådelspelerska – miniserier eller tv-film.

Framgångssagan har bara fortsatt för Lady Gaga, då hon genomfört flera världsturnéer, samt släppt album som direkt hamnat på första plats på olika listor. Många har även vunnit en massa diverse priser. Lady Gaga är inte bara känd för all sin bra musik, utan även för sina kläder och diverse klädslar hon valt att ha på sig. 2010, på MTV Music Awards hade hon till exempel på sig en klänning gjord av kött!

Om du har chansen, missa inte att se Lady Gaga när hon kommer till Stockholm och Globen. Boende kan du boka i närheten av arenan på hotellgloben.com, då det finns flera hotell med promenadavstånd. Du har bland annat Quality Hotel Globe, Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad, Bo Hotel och Motel L.