Visby – Stockholmsveckan

Stockholmsveckan är minst sagt ett partybegrepp. En festvecka som anordnas i Båstad, Visby och Saint Tropez och som levererar allt man önskar sig av fest, dans, musik och riktigt sena nätter. Veckan i Visby är den mest omtalade – och kanske mest uppskattade. Inte minst tack vare festområdets inramning.

Stockholmsveckan i Visby startar måndagen vecka 29 och sträcker sig, sedan några år, över två veckor. Njut av lugnet på stranden på dagen – för att släppa loss under after beach på kvällen. En after-beach som genomförs på ”Kallis” och som i flera internationella tidningar kallats för ”One of the best After Beach parties in Europé”. 

I likhet med övriga Stockholmsveckor kommer människor hit från stora delar av Europa för att njuta av stämningen och partyt under ett par dagar, eller veckor. Exempel på DJ-akter från 2019 är:

  • Fricky
  • Petter
  • White Partu
  • Pink Party

Var ute i god tid

Gotland, och framförallt Visby, har ett begränsat antal hotell och boendemöjligheter. Det gäller därmed att boka resan i god tid för att hålla nere kostnaden. Utöver hotell och vandrarhem väljer många Visbybor att hyra ut sina egna hus för att därmed tjäna lite extra under de veckor som extra många turister reser hit. 

Enklaste sättet att ta sig hit är med flyg. Bland annat SAS och BRA erbjuder flygresor från Stockholm till Visby vilken tar ca 45 minuter. Från flygplatsen är det sedan inte långt in till staden. Andra alternativet är att boka färjan vilken tar 2 – 3 timmar. 

Biljetter köps till enskilda evenemang och beställs på Tickster. Exempelvis kostar Kallis Pink Party 18:juli 2020 600 kr. 

Vad får du inte missa

Även om det är en partyresa där målet är att festa och ha roligt så finns det ställen på Gotland som man ”bara måste” besöka. Om inte annat som en paus mellan de mer fartfyllda kvällarna. 

  • Glassmagasinet

Glassmagasinet är för dig som inte nöjer dig med en kula – eller vanlig GB-glass. Här finns en hel disk med enbart lyxiga Ben & Jerry glass och en annan disk med olika sorbetsmaker. 

  • Creperiet

Gotland har en unik matkultur där bland annat crepes och saffranspannkaka är mycket viktiga. Det är inte på många ställen i Sverige som ett creperi går att hitta – än mer sällan tillsammans med ett hotell. Men för de som älskar, eller vill testa maträtten, finns creperie & logi i centrala Visby. 

  • Pensionat Grå Gåsen

Ett vanligt pensionat som verkligen fått större uppmärksamhet tack vare TV-serien ”Så mycket bättre”. Det är nämligen här som seriens spelas in. Bo, ät och bada – som kändisarna gjort på gården.