Monaco Grand Prix Party

Att Formel 1 är en av de allra dyraste motorsporterna är inte oväntat. Det är enorma summor som läggs ner på bilarna och arrangemanget kring tävlingsdagarna. Det speglar sig även gällande kostnaden på biljetterna och vilka som får möjlighet till de bästa platserna. Att det sedan kostar en hel del att gå på de officiella festerna som anordnas är förståeligt. En av dessa är ”Monaco Grand Prix 2018 F1 Trackside Yacht Parties Grand Prix Nightlife” som ibland bara benämns som Grand Prix Yacht Party.

(Bild från Grandprixeevents.com)

Om Eventet

Grand Prix Event anordnas på tre lyxyachter som ligger i hamnen och på dessa är det fest under hela veckan som Grand Prix genomförs. Insläpp sker 20.00 och festerna fortlöper ”until late”. Någon officiell sluttid finns inte. De som väl har betalt in sig stannar nog relativt länge för inträdet är långt ifrån gratis.

En kväll kostar 595 Euro. Vill man festa loss två kvällar i rad handlar det alltså om ca 12 000 svenska kronor. Det man får är olika musik, olika Dj och en otroligt lyxig bar. Även om det inte framgår på den officiella sidan så skapar även entrépriser på denna nivå en automatisk selektering av vilka som besöker festen. Det är något som många även är villig att betala för.

Om Monaco Grand Prix

(Bild från www.dackonline.se)

Monaco Grand Prix är ett av de mest klassiska stadsloppen som fortfarande körs. Det började att köras 1929 och har sedan dess anordnats nästintill varje år. År 1950 blev det en deltävling i Formel 1. Det som är unikt med Monaco Grand Prix är att det är den enda banan där hela loppet körs på en väg som annars används av allmänheten. Dessutom är det den enda tävlingen som genomförs där åkarna ska ta sig igenom en tunnel.

Banan var från början 3180 km men har sedan byggts om en del och  är sedan år 2004 3340km.