Societetshuset – Marstrand

Marstrand är det definitiva målet för partysugna människor under sommarens varmaste veckor. Som bäst är partyt på Marstrand under vecka 27 då seglingstävlingen Match Cup Sweden arrangeras.

Just segling är det som många associerar med Marstrand och ska du hänga med partyeliten ska du helst komma hit med båt och glida omkring med de coolaste och dyraste seglarkläderna. Närheten till Göteborg gör att många även kommer hit landvägen men gör du detta sjunker din status direkt så hitta på en vit lögn och du vill framgå som ”salt”.

Societetshuset

Marstrand är inte för arbetarklassen. Hit kommer man som sagt om man har en svindyr segelbåt eller om man tillhör Göteborgs överklass. Partyt på Marstrand är också i sann ”överklassanda”. Här skålas det i champagne så om du gillar att svepa en bira har du kommit fel.

Det finns flera bra restauranger på Marstrand men relativt få uteställen och nattklubbar. Under sommaren öppnar dock Societetshuset på Marstrand sin nattklubb och hit tar sig ofta gräddan av öns besökare.

Societetshuset på Marstrand

Denna vackra byggnad färdigställdes 1887 och var redan från början en plats för eliten. Efter en omfattande renovering 2005 har Societetshuset, efter år av slitage, än en gång blivit en av Sveriges mest exklusiva festvåningar. Utöver att nattklubben här är den mest åtråvärda för Marstrands besökare arrangeras här också större fester, bröllop och konferenser.

Mer om Marstrand

Om du vill boka en fest på Societetshuset finner du mer information på deras officiella hemsida.

Om du besöker Marstrand och inte vill sova i en båt finns det flera bra hotell här. På Hotellmarstrand.com finner du det bästa utbudet av hotell på Marstrand.