Temple Bar i Dublin

Irländare är inte kända för spotta i glasen så om du vill uppleva ett riktigt fylleslag i klassiskt irländsk miljö ska du besöka området Temple Bar i Dublin.

Temple Bar ligger på den södra delen av floden Liffey i centrala Dublin. Området avgränsas av Liffey i norr, Dame Street i söder, Westmoreland Street i öster och Fishamble Street i väster. Till skillnad från andra delar av Dublins centrum, har Temple Bar en mer medeltida atmosfär med tegelhus och smala kullerstensgator.

Temple Bar är under dagtid centrum för flera av Irlands kulturinstitutioner som exempelvis Dublin Institute of Photography, Irish Film Institute, och Temple Bar Music Centre. När dagen går mot kväll förvandlas dock området till det mest välbesökta området i Dublin för alla oss som vill ha en rolig kväll ute.

Temple Bars restauranger och pubar fylls tidigt med lokala invånare och turister och modern musik blandas med klassiska irländska folkvisor. Stämningen är i stort sett alltid på topp och här pratar vi inte något ”jetset-folk” utan vanliga människor som är ute för att ha kul. Några av de mer välbesökta lokalerna i Temple Bar är Palace Bar, Temple Bar Pub, Oliver St.John Gogarty’s och Auld Dubliner.

Så om du planerar ett besök till Dublin så får du absolut inte missa detta område och om du inte riktigt vet var din nästa resa ska gå till kan det vara värt att ta sig en funderare kring Dublin.

Ta sig till Dublin

Att ta sig till Dublin är numera enkelt. Flera flygbolag flyger direkt till Dublin där det billigaste alternativet oftast är Ryanair. Vill du inte åka med lågprisbolagen finns det alternativ som inte nödvändigtvis behöver kosta skjortan.

Mer info om Dublin

Om du nu har bokat ditt flyg till Dublin och planerat åtminstone ett besök till Temple Bar kan det vara god tid att undersöka vilket hotell du ska bo på. På Hotelldublin.se hittar du flera bra hotell som ligger inom promenadavstånd till Temple Bar. På sajten hittar du även flera tips på saker att se och göra under din vistelse i Dublin. Ett relevant tips kan vara att besöka Phoenixparken som är perfekt att besöka dagen efter hård utekväll.

Cheers Mate!